Novosti iz udruge

Poziv za sudjelovanje na radionici „Digitalna (ne)pismenost”

Udruga mladih „Mladi u EU“ u sklopu  trogodišnjeg programa „Osmijeh za sve 2“ poziva sve zainteresirane za sudjelovanje na radionici „Digitalna (ne)pismenost“. Radionica će se održati 28.11.2023 s početkom u 11:00 sati u Kulturnom centru Grada Skradina.

Obuhvatit će teme razvoja digitalne pismenosti, sigurnosti i zaštite od prevara. Povećat će razinu znanja i vještina o korištenju digitalnih alata, razviti svijest o sigurnosti i smanjenju rizika od prevara.

Radionica je od iznimne važnosti za stariju populaciju. Starije osobe koje ne koriste moderne tehnologije često ostaju isključene iz javnog života a naročito u situacijama kada se isključivo one primjenjuju kao što je bilo u doba covid pandemije. U tu svrhu radionicom digitalne (ne)pismenosti ojačati će se kapaciteti i povećati razina znanja i vještina o korištenju digitalnih alata ukoliko ikad ponovo dođe do slične situacije kao sa covid pandemijom.

Programom „Osmijeh za sve 2“ nastavljaju se razvijati usluge koje izravno doprinose proširenju postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici čime će se prevenirati institucionalizacija mladih, odraslih i starijih osoba s invaliditetom, te poticati njihovu samostalnost i neovisno življenje odnosno povećanje kvalitete života. Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ provodi program u partnerstvu sa Gradom Šibenikom i Gradom Skradinom. Program je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.