Novosti iz udruge

Pozivamo vas na okrugli stol The impact of COVID-19 crisis on young people

IZOBRAZEVALNI CENTER GEOSS DOO iz Slovenije provodi projekt pod nazivom Social innovation for better living koji je financiran sredstvina Europske unije. Fokus projekta je  kako se odrazila pandemija COVID-19 na lokalne zajednice, kako je utjecala na funkcioniranje demokratskog i građanskog sudjelovanja. Projektom želimo vidjeti koja su područja života najviše pogođena pandemijom te razmijeniti dobre prakse društvenih inovacija o tome kako se uhvatiti u koštac s problemima uzrokovanim pandemijom i predložiti nove društvene inovacije i rješenja kako odgovoriti na društvene potrebe i posljedično povećati demokratsko i građansko sudjelovanje.

U sklopu navedenog projekta u četvrtak 13. travnja 2023. godine na Veleučilištu u Šibeniku (Dvorana O, 1. kat) s početkom u 11.00 održati će se međunarodna konferencija pod nazivom ”The impact of COVID-19 crisis on young people”. Na konferencij se gosti iz Italije, Francuske, Slovenije i Španjolske predstaviti rezultate istraživanja o posljedicama pandemje na mlade. Dok je drugi dio konferencije rezerviran za okrugli stol na kojem će Dino Sekso (HR), Emanuele Galati (IT), Mathieu Decq (F), Tjaša Dragoš i Tjaša Vozel (SI) govoriti o utjecaju pandemija na mentalno zdravlje mladih.

IZOBRAZEVALNI CENTER GEOSS DOO nositelj je navedenog projekta, dok su partneri na projektu Unione degli assessorati iz Italije, udruga Caminos iz Španjolske (ES), udruga Pistes Solidaries iz Francuske i udruga mladih ”MLadi u EU”.

Program koferencije možete pronaći ovdje: International round table on the impact of COVID – Sibenik, Croatia