Novosti iz udruge

Predstavljanje prve generacije Europskih snaga solidarnosti u Šibeniku

Brojni mladi Europljani spremni su volontirati ili raditi za opće dobro u projektima u kojima njihov doprinos daje konkretan rezultat te pokazuje solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju. Pronalazak odgovarajuće prilike za volontiranje može biti teško. Zbog toga su osnovane Europske snage solidarnosti.

Od 16. lipnja 20 volontera u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti volontira na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibenik. Da na Festivalu sudjeluju volonteri i nije neka novost, već su se među mladim volonterima iz Šibenika našli i volonteri iz Portugala, Italije, Poljske, Palestine, Litve, Letonije, Francuske i Njemačke.

Tijekom Festivala volonteri su uz pomoć svojih kolega iz Šibenika asistirali sudionicima radioničkog programa te davali informacije turistima o aktivnostima na Festivalu. Osim volonterskog dijela sudionici imaju dovoljno vremena za otkrivanje Šibenika i okolice te za druženje sa domaćim i stranim sudionicima na Festivalu. Što su naučili, kako su se proveli i s kakvim se dojmovima vraćaju kući saznajte na završnoj konferenciji koja će se održati u Multimedijskoj dvorani gradske knjižnice ”Juraj Šižgorić” u subotu 29. lipnja u 11.00 sati.