Novosti iz udruge

Pridruži se ”This time I’m voting!” kampanji!

Bliži se peta godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, a tako i Europski parlamentarni izbori koji će se održati od 23 – 26 svibnja 2019. Kada bismo podvukli crtu i vidjeli što smo dobili našim članstvom vidjeli bismo da su to mnoge stvari koje smo počeli uzimati zdravo za gotovo. Primjera radi: dio smo zajednice zemalja koji od svog osnutka na svom teritoriju nije pretrpjela ratna stradanja te je svojevrsan garant mira na teritoriju zemalja članica (i šire). 

Nadalje, na putu u zemljama Europske unije ne moramo se više brinuti za troškove zdravstvenog osiguranja jer kao građani EU-a imamo jednaka prava u svim zemljama članicama, tijekom putovanja zemljama Europske unije podijelite najljepše trenutke s onima koje volite na društvenim mrežama i nazovite vaše najbliže ili da im se samo javite ili kako biste ih obavijestili da vam je let otkazan jer ne morate više misliti koliki će vam biti račun za mobitel kada putujete Europskom unijom. Kada smo kod avioprijevoza, ukoliko vam je let otkazan ili vam kasni imate pravo na nadoknadu troškova zahvaljujući Uredbi  br. 261/2004 koju je izglaso Europski parlament. Također Europski parlament izglasao je i povečanje budgeta za Erasmus+ program, najveći program potpore obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu u Europi. To su samo neki od benefita članstva u EU, a kakav će nam život u EU izgledati kroz nekoliko godina ovisi upravo o Europskom parlamentu čiji sastav birate VI, građani Europske unije.

Budite dio promjena u Europskoj uniji i sudjelujte u kampanji ”This time I’m voting”. Na stranici www.thistimeimvoting.eu  mogu se registrirati sve građanke i građani zainteresirani za izbore za Europski parlament. Nakon što ste se registrirali, moći ćete se aktivno uključiti u aktivnosti oko europskih izbora. Registracija  na stranici vam omogućuje:

  • Dobivanje podsjetnika na datum izbora za Europski parlament ;
  • Redovito primanje informacija o temama koje sami odaberite, a o kojima se odlučuje i na razini Europske unije (zaštita okoliša, mobilnost, kvaliteta hrane, Erasmus+) ;
  • Sudjelovanje u lokalnim aktivnostima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj vezanim uz institucionalnu kampanju ;
  • Pokretanje mini-kampanje u vašom okruženju pod geslom “Ovaj put glasam zbog…” oko tema koje su za vas prioriteti na europskim izborima, uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Sami odlučujte o temama koje su Vam bitne, registrirajte se na: www.thistimeimvoting.eu