Novosti iz udruge

PRUŽI RUKU – Inovativna humanitarno-volonterska platforma

Prijavite se na platformu Pruži ruku i odaberite svoje pleme

Pruži ruku je inovativna humanitarno-volonterska platforma putem koje lokalna zajednica dolazi u neposredan kontakt s volonterima te na sustavni i organizirani način mobilizira potrebne resurse i ravnomjerno ih raspodjeljuje do pojedinih kriznih područja. Cilj platforme je promicati društvenu odgovornost i socijalnu inkluziju u Hrvatskoj i povećati senzibilitet javnosti prema volonterskom i humanitarnom radu. Marginaliziranim skupinama nastoji omogućiti bolju socijalnu aktivaciju, zapošljivost i kvalitetu rada, a pojedincima i društvu aktivno uključenje u društveno-humanitarne projekte.

Dodatno, platforma Pruži ruku pronalazi i osigurava donacije namijenjene organizacijama civilnog društva i lokalnoj zajednici od strane privatnog sektora s društveno-odgovornim poslovanjem.

Prema riječima predsjednika udruge Odgovorno Društvo koja stoji iza platforme Pruži Ruku gosp. Pavla Andrića: „Platforma prikuplja i na jednom mjestu objedinjuje sve materijalne, financijske i ljudske resurse u svrhu zadovoljenja specifičnih potreba lokalne zajednice. Izrazito sam ponosan što ovim projektom potičemo društvenu odgovornost, socijalnu inkluziju i zajedničkim snagama radimo na povećanju senzibiliteta javnosti prema volontiranju i humanitarnom radu, a sve kako bismo ojačali kapacitete kojima bismo što bolje i efikasnije mogli odgovoriti na potrebe određenog člana naše lokalne zajednice.“

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane organizacije da prijave svoje projekte na https://pruziruku.eu/organizacije, a zainteresirani volonteri mogu izraditi svoje profile i  prijaviti se za sudjelovanje na raznim zanimljivim projektima putem ovog linka https://pruziruku.eu/projekti. Platforma Pruži ruku također omogućava da brojni poslovni subjekti, kao i fizičke osobe koje nemaju mogućnosti za volonterski rad, iskažu svoj interes za doniranjem te se na taj oblik aktivno uključe u društveno-humanitaran rad. Projekt je sufinancirala Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 

Udruga Odgovorno društvo – za promicanje društveno-odgovornog ponašanja i  socijalne inkluzije