Novosti iz udruge

Šibenik Zero Waste City – zamisli svijet bez otpada

Udruga mladih ”Mladi u EU” zajedno s javnom ustanovom Tvrđava kulture Šibenik i komunalnim poduzećem Zeleni grad Šibenik kreće u provedbu projekta Šibenik Zero Waste City kroz koji će se u ovoj i sljedećoj godini na zanimljive i kreativne načine educirati građani o važnosti recikliranja i zaštite okoliša, a grad Šibenik obogatiti infrastrukturom za odgovorno gospodarenje otpadom.

Brojne ekološke aktivnosti predvodit će udruga Mladi u Europskoj uniji, kao nositelj projekta, u suradnji s Gradom Šibenikom, javnom ustanovom Tvrđava kulture Šibenik i komunalnim poduzećem Zeleni grad Šibenik. Predviđeno trajanje projekta je do 2022. godine, a u periodu provedbe planirano je organizirati dječiju radionicu, nabavka opreme za odlaganje otpada i organizacija volonterskih aktivnosti čišćenja okoliša.

Kako jedna od prvih aktivnosti navedenog projekta je kreativni natječaj za osnovnoškolce s područja grada Šibenika, a cilj natječaja je izraditi crteže koji će krasiti tri pametna kontejnera osigurana kroz projekt Šibenik Zero Waste City. Natječaj je otvoren od ponedjeljka 18. svibnja do 7. lipnja 2020. godine. Tema natječaja je ”Svijet bez otpada” a crteži mogu prikazivati najrazličitije motive  poput parkova, plaža, omiljenih gradskih lokacija ili nešto sasvim neuobičajeno. Sve što je potrebno je kist, flomaster, kolaž ili bilo koja druga klikovna tehnika i malo mašte. Detalji natječaja kao i prijavni obrazac mogu se pronaći na sljedećem linku: Prijavni obrazac za likovni natječaj

Projekt Zero Waste City u potpunosti je financiran od strane The Coca-Cola Foundation, zaklade usmjerene unaprjeđenju zajednica u kojima posluje tvrtka Coca-Cola.