Novosti iz udruge

Poziv na konferenciju: “Solidarno za mlade: zapošljavanje i razvoj zajednice”

Kakvi su problemi i perspektiva mladih u Hrvatskoj i na potresom pogođenim područjima Banije? Hoće li Banija uopće opstati? Koja je uloga civilnog društva u razvoju zajednice i inovacijama te razvoju vještina mladih? S kakvim se problemima mladi suočavaju prilikom traženja prvog posla i hoćemo li uspješnim politikama uspjeti spriječiti iseljavanja?

Na ta i ostala pitanja pokušati će odgovoriti sudionici međunarodne konferencije “Solidarno za mlade: zapošljavanje i razvoj zajednice” koju u utorak 30. ožujka 2021. organizira Inicijativa mladih za ljudska prava.

Crowdfunding kampanju predstavit će predstavnici civilnog društva, a svrha joj je prikupljanje novca za izgradnju društvenog centra. Udruge koje su ostale bez svojih prostora za rad zbog posljedice razornog potresa u prosincu 2020. godine nemaju prostor i ne mogu raditi. Kampanjom ćemo im pomoći izgraditi centar kako bi oni mogli pomagati drugima. Hoće li Banija prestati postojati i što lokalne zajednice i civilno društvo rade teme su ovog panela. Moderatorica prvog dijela konferencije bit će Marija Mažić, a govornici su Tamara Jovičić iz Udruge IKS, Maja Sever ispred inicijative Ljudi za ljude te Josip Miličević iz Mreže mladih Hrvatske.

Osim budućnosti Banije, konferencija će tematizirati i prakse udruga i zapošljavanje mladih. U drugom panelu, “Radimo za zajednicu – primjeri dobre prakse” fokusirat ćemo se na dobra prakse udruga. Moderatorica je Valentina Gambiroža (udruga DrONe), a govorit će Branimira Penić (Izvan fokusa d.o.o), Tajana Broz (LAG Zagorje-Sutla), Kaja Cunk (PiNA), Katarina Petrović i Filip Lončar (Muzej škola), Kruno Topolski (SC Rijeka). Treći dio konferencije uključivat će govornike iz privatnog sektora, civilnog društva i javne uprave, s ciljem da otvori raspravu na temu problema s kojima se mladi u Hrvatskoj susreću po završetku obrazovanja i prilika za međusektorsku suradnju. Panel će moderirati novinarka Matea Grgurinović, a govorit će Katarina Dropulić (PRogress media), Lucija Iličić (PlatePlay), Sven Janovski (Mreža mladih Hrvatske), Sunčica Brnardić (SSSH) i Aleksandra Gavrilović iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno se prethodno registrirati putem sljedećeg linka: REGISTRIRAJ SE 

Registriranim sudionicima i sudionicama bit će poslana poveznica za priključenje na događaj putem elektroničke pošte.

 

Ovaj događaj je organiziran u sklopu Social Innovators projekta. Financiraju ga Island, Linhenštajn i Norveška kroz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.