Novosti iz udruge

Spakiraj se…. Europa te čeka!

Nakon što je gotovo 30 000 mladih europljana 2018. osvojilo putne propusnice, 2. svibnja 2019. godine počinje novi krug prijava za dobivanje putnih karti za putovanje željeznicom. Pa da se podsjetimo što je DiscoverEU. DiscoverEU je inicijativa Europske unije koja ti nudi priliku da putuješ Europom. Putujući uglavnom vlakom (uz iznimke za sudionike koji žive na otocima ili u udaljenim područjima) otkrit ćeš prekrasne krajolike Europe i beskrajnu raznolikost njezinih gradova. Na tom ćeš putovanju moći upoznati druge putnike, osamostaliti se i osjetiti svoj europski identitet. Mladi se mogu prijaviti tijekom dvaju krugova prijava koji se održavaju svake godine, a Europska unija odabrane će nagraditi putnim propusnicama.

Prijaviti se mogu mladi koji su rođeni između 2.7.2000. i 1.7.2001. (uključujući oba datuma) i koji su državljani zemlje članice Europske Unije. Zatim trebate samo odgovoriti na pitanja iz kviza i na jedno dodatno pitanje. Odabrani sudionici moći će putovati u razdoblju od najmanje jednog, a najviše 30 dana od 1. kolovoza 2019. do 31. siječnja 2020. Zašto ne iskoristiti priliku da doživiš slobodu kretanja, bolje upoznaš raznolikost Europe, uživaš u njezinu kulturnom bogatstvu, stekneš nove prijatelje i, naposljetku, bolje upoznaš sebe? Za sudionike s invaliditetom ili zdravstvenim problemom koji im otežava putovanje predvidjeli smo posebne uvjete kako bismo im omogućili sudjelovanje u inicijativi DiscoverEU. Ukoliko ne želiš prvi put putovati sam, sa sobom možeš povesti do četvero prijatelja.  Sudionici će moći putovati sami ili s prijateljima.

Što se o tebe očekuje? Da upoznaš Europsku Uniju, sklopiš nova poznanstva i odlično se provedeš. Osim toga po povratku postaješ i službeni ambasador inicijative DiscoverEU. Kad postaneš ambasador inicijative DiscoverEU, htjeli bismo da i drugi čuju kako ti je bilo na putovanju. Svoju priču možeš podijeliti na društvenim mrežama, poput Instagrama, Facebooka ili Twittera, i označiti je s #DiscoverEU. Možeš održati i prezentaciju u svojoj školi ili za lokalnu zajednicu.

Prijaviti se možeš na sljedećoj web stranici: https://europa.eu/youth/discovereu_hr  

Ne znate od kuda krenuti…? Možda vam sljedeći video da ideju….

 

Powered by