Novosti iz udruge

Startao projekt ”START – novi terapijski program”

Jučer (10. kolovoza) na početnoj konferenciji projekta ”START – novi terapijski program” predstavljene su aktivnosti i ciljevi projekta kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Program pod nazivom  ‘START – novi terapijski program’  provodit će se na području Šibensko-kninske županije kroz razdoblje od 36 mjeseci. Provodit će se usluge terapije pomoću konja za ukupno 30 korisnika. Nositelj projekta je Konjički klub Kolan, a partneri su Udruga mladih ‘Mladi u EU’ iz Šibenika i Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac.

Osim pružanja usluge terapija pomoću konja za djecu i mlade s teškoćama u razvoju dodatni cilj programa je povećati socijalnu uključenost djece i mladih s teškoćama u razvoju sa područja Šibensko-Kninske županije.

U provedbu programa uključit će se i volonteri  s područja Šibensko-kninske županije koji će sudjelovati u terapijama pomoću konja. Kroz aktivnosti programa provest će se info kampanja putem web stranica i društvenih mreža koja ima za cilj informirati javnost o pravima osoba s invaliditetom u svrhu omogućavanja samozagovaranja/samozastupanja u ostvarivanju njihovih prava.

Više informacija o projektu na web stranici udruge www.kk-kolan.hr ili na mob. 0989360304