Novosti iz udruge

Sudjelovali smo na svečanom potpisivanju Europske povelje o informiranju mladih

Dana 9. svibnja 2019. godine udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” sudjelovala je na svečanom potpisivanju Europske povelje o informiranju mladih koje se održalo u prostorijama Ministarstva za demografiju, obitlj, mlade i socijalnu politiku.

Europska povelja o informiranju mladih donesena je na generalnoj skupštini Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) održanoj 2018. godine u Portugalu, a sada je svečano potpisana između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Europske agencije za informiranje i savjetovanje.
Pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gospodin Ivica Bošnjak obratio se uzvanicima, predstavnicima lokalnih i regionalnih info centara i Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj.
Naglasio je kako se potpisivanjem Povelje te potpunom i jasnom primjenom definiranih načela pravo na informiranje mladih u Republici Hrvatskoj nastoji kontinuirano usklađivati s europskim standardima.

Predsjednik Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj (čija je članica i udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji”) gospodin Dubravko Šopar naglasio je kako je današnji dan jako bitan za Zajednicu, a potpisivanje Povelje pruža mogućnosti novoga standarda i temelj rada s kojim će kvalitetnije i sustavnije moći informirati mlade. „Čestitam na potpisivanju Povelje i naglašavam kako Hrvatska već više od 10 godina jako dobro surađuje na međunarodnom nivou, ne samo putem rada sa mladima nego i u suradnji sa Info centrima sa susjednim zemljama.
Povelja osigurava dugoročnu stabilnost informiranja mladih u državi, osigurava bolju suradnju i rast Zajednice informativnih centara  kazao je Predstavnik Europske agencije za informiranje i savjetovanje gospodin Matjaž Medvešak.

Europsku povelju o informiranju mladih možete pronaći ovdje.