Novosti iz udruge

U Šibeniku održan sastanak partnera na projektu ”Digital gamificiation for youth engagement”

Jučer smo završili dvodnevni sastanak partnera na projektu ”Digital gamificiation for youth engagement” u koji su uključeni partneri iz Hrvatske, Indije, Latvije, Estonije, SAD-a, Portugala i Vijetnama. 

Cilj projekta je kroz istraživanje i razmjenu iskustava među organizacijama koje rade s mladima prikupiti primjere dobre prakse kako kroz neformalno obrazovanje bazirano na igri upotpuniti mladima slobodno vrijeme te istovremeno jačati njihove kompetencije s ciljem povečanja zapošljivosti.  Tijekom sastanka u Šibeniku razgovaralo se o aktivnostima koje su napravljene do sada kao što je provedba istraživanja među mladima o utjecaju neformalnog obrazovanja na proces učenja, studijski posjet partnerskoj organizaciji u Vijetnamu te provedenom treningu u suradnji s Veleučilištem u Santaremu u Portugalu. Također, na sastanku u Šibeniku je napravljen program završne konferencije projekta koja će se održati u siječnju 2019. godine u Rigi (Latvija).

Udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” ponosna je što može doprrinijeti jednom projektu kao što je ovaj te ćemo uskoro objaviti i publikaciju sa svim rezultatima projekta i primjerima kako kroz neformalnu edukaciju (online i offline) učiniti mladima zanimljivim proces učenja.