Novosti iz udruge

VolUP! – trening za osobe koje rade s mladima u području volonterstva

Protekli tjedan u periodu od 23. do 29. svibnja održan je trening za osobe koje rade s mladima . Na treningu sudjelovali su sudionici iz Bugarske, Hrvatske, Italije, Španjolske, Sjeverne Makedonije i Turske.

Cilj ovog sedmodnevnog treninga bio je upoznati osobe koje rade s mladima s ciljevima programa, te su dobili informacije o načinima pripreme projektne prijave za pozive programa Europske unije ”Europske snage solidarnosti”. Ovaj projekt okupio je srednjoškolske profesore, zaposlenike, stažiste te volontere udruga mladih i za mlade.

Tijekom narednog perioda sudionici će finalizirati brošuru koju su osmislili tijekom treninga u Šibeniku, a u kojoj će se naći osnovne informacije za organizacije koje se žele uključiti u program i za mlade koji preko istog programa žele dobiti međunarodno volontersko iskustvo. Iste brošure biti će prevedene na jezike zemalja iz kojih sudionici dolaze kako bi što veći broj osoba mogao biti informiran o programu Europskih snaga solidarnosti.

Projekt je provela udruga mladih ”Mladi u EU” zajedno s partnerima: klub mladih ”Krik” (Sjeverna Makedonija), udruga ”Noi@Europe” (Italija), udruga ”Adefis” (Španjolska), Institute Perspectives (Bugarska) te Uprava za nacionalno obrazovanje okruga Bergama (Turska).

Projekt ”Volunteering Upgrade – VolUp!”, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz programa Erasmus+.