Novosti iz udruge

Zajedno za čišći Drniš – obilježavanje manifestacije “HRVATSKA VOLONTIRA 2019”

Jučer smo obilježili veliku nacionalnu manifestaciju “HRVATSKA VOLONTIRA 2019” u Drnišu.

Volonteri i zaposlenici Udruge mladih “Mladi u EU” s učenicima  S.Š. Ivana Meštrovića iz Drniša su jučer obilježili veliku nacionalnu manifestaciju “HRVATSKA VOLONTIRA 2019″ koja se održava već devetu godinu za redom nizom različitih volonterskih akitvnosti u cijeloj Hrvatskoj.

Od srijede, 22. svibnja do 25. svibnja 2019. godine, građani se u sklopu devete manifestacije Hrvatska volontira uključuju u mnogobrojne društveno korisne aktivnosti. Volonteri su tako proveli niz edukativnih i kreativnih radionica, uređenja prostorija i okoliša organizacija, brinuli se i provodili vrijeme s osjetljivim skupinama, izrađivali razne rukotvorine, šetali napuštene pse.

Na koji način smo mi obilježili manfestaciju?

Čistili smo i uređivali okoliš u području centra grada Drniša na potezu između dviju zgrada S.Š. Ivana Meštrovića – Drniš. Skupljali  smo papriće, plastiku, staklo, opuške cigareta, suho granje i lišće. Obilježavanje manifestacije zaključili smo s održavanjem edukativnog predavanja pod nazivom “VOLONTIRANJE JE COOL” putem kojeg smo učenicima 3. razreda gimnazije predstavili dobrobiti volontiranja, upoznali ih s djelovanjem i aktivnostima jedinog lokalnog volonterskog centra “POZITIVA” u Šibensko-kninskoj županiji, s mogućnostima volontiranja u brojnim udrugama u županiji i posebnostima volontiranja u inozemstvu putem programa EU-a koji se naziva European solidarity coprs (ex EVS)

Pogledajte galeriju fotografija s jučerašnje akcije jer za nju vrijedi pravilo – “slika govori više od riječi” 🙂

Organiziranjem i uključivanjem u razne volonterske aktivnosti usmjerene na poboljšanje kvalitete života, brigu o najranjivijim skupinama, na dijeljenje i učenje novih znanja i vještina i poklanjanje našeg najdragocjenijeg resursa – vremena, dokazujemo da volonteri nisu samo pomagači nego pokretači i nositelji pozitivnih promjena i svojim nam angažmanom zaista pokazuju da volontiranjem grade zajednicu u kojoj žele živjeti!

Aktivnost se provela u sklopu projekta Volonterski centar “POZITIVA” kojeg provodi Udruga mladih “Mladi u EU” u partnerstvu sa Gradom Šibenikom, Gradom Skradinom, Gradom Drnišem i Udrugom Ardura. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Hrvatska volontira 2019. – Volontiramo, gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti!