Novosti iz udruge

Želite osnovati udrugu i povući novac iz Europe za svoj projekt? Prijavite se na radionicu u sklopu projekta ‘KULTajmo’

Imate udrugu, a ne znate kako ‘povući’ sredstva iz europskih fondova za svoj projekt ili, pak, planirate osnovati udrugu, a ne znate otkud ni kako početi? Sve to moći ćete doznati na nizu radionica koje će biti organizirane tijekom rujna u Muzeju grada Šibenika u sklopu projekta ‘KULTajmo u Šibeniku! Razvoj civilnog sektora kroz aktivnosti u kulturi’.
Prva radionica na rasporedu je 13. rujna od 14.30 do 16 sati u Atriju Muzeja grada Šibenika kada će sudionici moći doznati sve relevantne informacije o osnivanju i vođenju udruge, dakle detalje o osnivačkim aktima, tijelima udruge i osnivačkoj skupštini, a kao primjer će se koristiti osnivanje klastera udruga Šibensko-kninske županije.
– Radionice će biti usmjerene na način da će se, osim osnovnih informacija o osnivanju i vođenju udruga, posebna pažnja posvetiti osnivanju mreža i vođenju mreža udruga kako bi se stvorio kapacitet razvoja strukturirrane suradnje i unutar civilnog sektora, a time i civilnog sektora s javnim dionicima, a posebice s Muzejom grada Šibenika, Gradom Šibenikom, Šibensko-kninskom županijom i drugim relevantnim dionicima u kulturi i povezanim djelatnostima – poručuje ravnatelj Muzeja grada Šibenika Željko Krnčević.
Za više informacija o samim radionicama možete se obratiti na e-mail adresu kultajmo@yahoo.com.
Podsjetimo, projekt ‘KULTajmo u Šibeniku’ ima za cilj uspostavu modela sudioničkog upravljanja u kulturi između Muzeja grada Šibenika i civilnog sektora u Šibenskog kninskoj-županiji. Drugim riječima, Muzej kroz taj projekt želi identificirati udruge s kojima može raditi odnosno udruge koje već imaju¸ideju za projekt u čijoj provedbi im partner može biti upravo Muzej kako bi uz njihovu pomoć svoju ideju doveli do razine projekta. Nakon što se to ostvari, udruge će moći tražiti kanale financiranja, a o svakom koraku učit će kroz radionice koje se organiziraju tijekom rujna u sklopu projekta.
Inače, vrijednost projekta je 797.757,40 kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira projekt sa 678.093,79 kuna. Uz Muzej grada Šibenika, partneri na projektu su udruga ‘Mladi u Europskoj uniji’, Udruga slijepih Šibensko-kninske županije, Foto klub Šibenik i Grad Šibenik.
Organizacija sastanka sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.