Novosti iz udruge

Forum nove generacije: Osnaživanje mladih za održivu Europu

Uzbudljivi događaj dolazi u Šibeniku! Udruga mladih “Mladi u EU” zajedno s Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije i Europe Direct centrom ŠKŽ pozivaju vas na konferenciju “Forum nove generacije: Osnaživanje mladih za održivu Europu”. Ova konferencija predstavlja poseban trenutak u povodu obilježavanja SOTEU govora Predsjednice Europske komisije Ursule Von der Leyen i 10 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Održat će se 6. listopada u ABC Centru u Šibeniku te će okupiti raznoliku skupinu sudionika, s naglaskom na mlade ljude koji su ključna karika u oblikovanju budućnosti Europe.

Očekuje nas raznovrstan program koji će potaknuti razgovore o ključnim temama. Naši govornici će se pozabaviti pitanjima kao što su: Kako osnažiti mlade da budu aktivni sudionici u oblikovanju europskih politika i budućnosti Europske unije? Možemo li očekivati da će mladi postati kreatori promjena u današnjem svijetu obilježenom globalnim izazovima? Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo razmatrati tijekom konferencije.

Važan dio programa bit će i plesna izvedba koju će prirediti talentirani mladi plesači iz Studija Balans, pružajući nam trenutke opuštanja i kreativnosti.

Nakon toga, ćete vi, mladi, imati priliku podijeliti svoje viđenje budućnosti EU. Očekuje se živa i inspirirajuća rasprava koja će pružiti uvid u perspektive mladih generacija.

Ova konferencija predstavlja priliku za razmjenu ideja i iskustava te potiče konstruktivne razgovore o tome kako unaprijediti položaj mladih u Europi. Veselimo se susretu s vama na ovom značajnom događaju i zajedničkom razmatranju budućnosti mladih generacija u Europi.

Program konferencije možete pogledati na sljedećoj poveznici:

Program eventa_Forum nove generacije