Novosti iz udruge

I Šibenik se priključuje eventu ”Art na cestu”

F12 platforma slavi svoju treću godinu postojanja te organizira i treće izdanje nacionalne akcije “Art na Cestu” kojom obilježava Svjetski dan umjetnosti zajednice. Obilježavanjem Svjetskog dana community arta u Hrvatskoj, F12 platforma želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici. 

Ideja je da 17.2.2020. godine svatko tko želi sudjelovati u akciji, uzme neki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd) i postavi ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je potrebno naznačiti da je namjenjen za udomljavanje, dovoljno je na rad staviti natpis na papiru s tekstom „UDOMI ME“. Uz rad se može postaviti osobni kontakt, informacija, link od portfolia, facebook stranice i slično.

U posljednje dvije godine u navedenoj akciji sudjelovali su gradovi Karlovac, Zagreb, Kutina, Varaždin, Opuzen, Vis, Zadar, Rijeka, Pula, Zaprešić, Velikoj Gorica, Osijek,  Marčan (Vinica) i Sisak. Ove se godine uz organizaciju skupine it ”TAKE OVER” nevedenim gradovima pridružuje i Šibenik.

Sudjelovati može bilo tko, bez obzira na akademsko obrazovanje, umjetnički status, lokaciju, vrijeme postavljanja, itd. Nije potrebno na bilo kakav način prijaviti sudjelovanje u akciji, svi zainteresirani autori su slobodni objaviti fotografije svoje intervencije i označiti lokaciju na kojoj je postavljena.

Također možemo najaviti da će se u NARAnčastoj zgradi u nedjelju 16. veljače održati i kreativna radionica u susret dana akcije, na kojoj će sudionici moći doraditi radove, napraviti nove rukotvorine i dogovoriti se za lokacije u gradu.