Novosti iz udruge

Održan okrugli stol “Važnost ulaganja u mlade kao nositelje budućih procesa u zajednici!”

U Šibeniku, 11. lipnja 2021. godine u prostorijama Adriatic Business Centre – ABC u organizaciji Udruge mladih “Mladi u EU”  i Mreže udruga Zagor organiziran je i proveden okrugli stol na temu “Važnost ulaganja u mlade kao nositelje budućih procesa u zajednici!”. Ovo je bio prvi od četiriju okruglih stolova koji se organiziraju tijekom mjeseca lipnja u sklopu projekta “MREŽA ZA AKTIVACIJU MLADIH”

Na okruglome stolu se raspravljalo na tri teme;

  1. Važnost ulaganja u rad s mladima i infrastruktura rada s mladima

2. Financijska ulaganja u mlade

3. Perspektiva mladih

Na okruglome stolu raspravljalo se o važnosti ulaganja u mlade u Republici Hrvatskoj, iznijeti su argumenti te se došlo do zanimljivih zaključaka  koje će znanstvenici  koji pripremaju istraživanja u sklopu projekta upotrijebiti za definiranje svojih tema znanstvenih radova.

Sudionici okrugloga stola su bili predstavnici organizacija koje programski djeluju u korist mladih i za mlade, radnici s mladima, mlade osobe i donositelji odluka.

Okrugli stol je organiziran u sklopu projekta  “Mreža za aktivaciju mladih” koji provodi Udruga Zamisli i konzorcij od 14 udruga, Pravni fakultet sveučilišta u Splitu i Ekonomski institut u Zagrebu. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskoga socijalnoga fonda.