Novosti iz udruge

Održano dvodnevno predavanje u Europe Direct Šibenik o volonterskim projektima u Hrvatskoj i EU

U ponedjeljak 3. i utorak 4. prosinca 2018. godine proveli smo radionicu pod nazivom ”Kufer pun vještina” na kojem je sudjelovalo ukupno 14 mladih osoba do 30 godina starosti. 

Cilj ove dvodnevne radionice bio je upoznati mlade s benefutuma volonterstva, novim programom Europske unije ”Europske snage solidarnosti”, prijavom na platformu ”Europskih snaga solidarnosti” te informirati sudionike o tome kako iskoristiti vještine stečene tijekom volonterske aktivnosti prilikom prijave za posao.

Osim toga, volonterke iz inozemstva Rossella Pace i Irene Manca sudionicima su opisale postupak prijave i na što trebaju obratiti pažnju prilikom prijave na volonterski projekt u inozemstvu. Kroz drugi dan provedbe sudionici su dobili upute kako istaknuti svoje vještine u pismu motivacije prilikom prijave na volonterski projekt te su istaknuli njihova očekivanja i dužnosti koje očekuju od purganizacije u kojoj volontiraju.

Tijekom dvodnevne radionice sudionici su osim već navedenih informacija dobili uvid i u njihova prava kao volontera na međunarodnim projektima financiranim od strane Europske unije.