Novosti iz udruge

Posjet kolega iz Italije u sklopu projekta ”Youth workers build cohesive society,,

U sklopu projekta ”Youth workers build cohesive society” bile su predviđene dvije mobilnosti osoba zaposlenih u partnerskim organizacijama. Cilj projekta bio je da se tijekom dvije mobilnosti na kojima su sudjelovali zaposlenici organizacije jačaju kapaciteti pertnerskih udruga kroz razmjenu znanja i skustava među zaposlenicima koji su sudjelovali na projektu.

Tijekom prve mobilnosti koja je bila predviđena za listopad 2019. godine, dvoje zaposlenika udruge mladih ”Mladi u Europskoj uniji” provelo je dva tjedna u partnerskoj organizaicji Noi@Europe iz Napolia (Italija). Tijekom mobilnosti sudionici su zajedno sa svojim kolegama iz Italije radili na informiranju mladih u obrazovnim institucijama i u suradnji s drugim udrugama u drugimm djelovaima grada Napolia.

Tijekom posljednje aktivnosti koja je završila prošlog mjeseca sudionici iz Italije imali su se prilike upoznati sa radom civilnog društva u Šibeniku i sudjelovati na okruglim stolovima organiziranim od strane organizacije te predstaviti projekt tijekom radionice koja je bila rezervirana za osobe oje rade s mladima s područja Šibensko-kninske županije.

Sudionici su zajedno osmislili i brošuru s opisom prijekta: job shadowing brochure

Također su tijekom mobilnosti skupili informacije o youthworku te ih objavili u toolkitu: INFORMATIONS AND DATA ABOUT YW