Novosti iz udruge

Predstavljanje Lokalnog programa za mlade Grada Šibenika

U petak 29. studenog 2019. godine u Multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice ”Juraj Šižgorić” održati će se završna konferencija projekta ”Lokalni program za mlade Grada Šibenika”. Cilj navedenog projekta kojeg financira Ministarsto za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku bio je da kroz seriju aktivnosti uključi mlade zajedno s donositeljima odluka u donošenje lokalnog programa.

Na taj se način željelo uključiti mlade u procese donošenja odluka, a sve u svrhu podizanja kvalitete života mladih. Kroz provedbu projekta u proteklih 12 mjeseci provedene su konzultacije s mladima, predavanje na temu uklkjučivanja mladih, na temelju konzultacija s mladima izrađen je upitnik o potrebama mladih u gradu Šibeniku te je provedeno istraživanje. Rezultati istraživanja objavljeni su 30. srpnja 2019. godine (rezultati se mogu preuzeti na linku: Analiza potreba mladih u Šibeniku), a korišteni su pri izradi Lokalnog programa za mlade Grada Šibenika. Osim rezultata istraživanja provedene su konzultacije s mladima i osobama koje rade s mladima u svibnju 2019. godine, te nakon objave rezultata istraživanja mladi su se na posljednjim konzultacijama održanim u kolovozu 2019. mogli izjasniti o zavjršnoj verziji Programa.

Lokalni program za mlade Grada Šibenika odobren je na sjednici Gradskog vijeća 12. rujna 2019. godine, a sam Program podijeljen je u 5 poglavlja: 1. Obrazovanje; 2. Zapošljavanje; 3. Aktivno sudjelovanje mladih i slobodno vrijeme; 4. Zdravstvo i zdravstvena zaštita; 5. Mladi u europskom i lokalnom okruženju.

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na završnoj konferenciji koja će se održati 29. studenog u gradskoj knjižnici ”Juraj Šižgorić” u 12.00 sati.

Lokalni program za mlade možete preuzeti ovdje: Lokalni program za mlade Grada Šibenika 2020. – 2022..

Nositelj projekta:

Partner na projektu:

Projekt financira: