Novosti iz udruge

Proširi svoju komfort zonu…. prijavi se na DiscoverEU

12/03/2020 13:02 – Europska komisija upravo je donijela odluku da se odgađa DiscoverEU do daljnjega.

DiscoverEU je inicijativa Europske unije koja pruža 18-godišnjacima da putuju po Europi, otkrivaju nove kulture, gradite nova prijateljstva s ostalim Europljanima i istraže bogatu kulturnu baštinu kontinenta.

Putovat će se uglavnom vlakom kako bi se moglo uživati u beskrajnoj raznolikosti gradova i prekrasnih krajolika našeg kontinenta. Da bi mogli sudjelovati građani EU-a iz svih dijelova kontinenta, putne karte vrijedit će i za druga prijevozna sredstva, poput autobusa i trajekata. U iznimnim će slučajevima, i ako nisu dostupna druga prijevozna sredstva, biti dopušteno i putovanje zrakoplovom. To će olakšati sudjelovanje mladima koji žive u udaljenim područjima ili na otocima.

Prijave na DiscoverEU počinju u četvrtak 12. ožujka 2020. a traju sve do 26. ožujka 2020. godine. Prijaviti se možete preko sljedećeg linka: DiscoverEU

Glavna DiscoverEU pravila:

  • Otvoren 18-godišnjacima koji su rođeni između 1.7.2001. i 30.6.2002.
  • Putovanja mogu trajati do 30 dana, a trebaju biti u terminu 1.7.2020. i 28.2.2021.

Kako je bilo našoj Maji tijekom njenog DiscoverEU iskustva pogledajte u videu:

 

Još niste sigurni želite li se upistiti u avanturu poznatu kao DiscoverEU. Možda vas razuvjere sljedeći podatci o bivšim sudionicima ove inicijative. Naime, prema posljednjem istraživanju Europske unije na uzorku 5400 mladih koji su bili dio inicijative DiscoverEU njih skoro 80% izjavilo je da se nakon inicijative osjeća više neovisnim, 77% je izjavilo da su se tijekom putovanja naučili nositi s nepredviđenim situacijama, dok ih je nešto manje od 65% posalo samouvjerenije. U infografici možete vidjeti i ostale zanimljive rezultate istraživanja.