Novosti iz udruge

Reci NE ovisnosti – zauzmi POZITIVAN STAV!!!

U Republici Hrvatskoj se Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca aktivnostima u organizaciji županija i županijskih zavoda za javno zdravstvo. Županijske službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti u suradnji s ostalim tijelima lokalne uprave organiziraju stručne skupove na kojima sudjeluju i škole s njihovog područja.

I brojna tijela državne uprave, nevladine organizacije i nositelji aktivnosti provedbe Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga na lokalnoj razini ovaj mjesec obilježavaju aktivnostima i manifestacijama kojima se ukazuje na važnost suzbijanja zlouporabe droga i ovisnosti.

Udruga mladih “Mladi u EU” i ove godine, kao i prethodnih, obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti aktivnostima informiranja i educiranja o prevenciji ovisnosti i ovisničkog ponašanja. Na Veleučilištu u Šibeniku informirat će korisnike o oblicima ovisnosti, prepoznavanju ovisničkog ponašanja i oblicima prevencije setom predavanja i info pultova.

Naime, u današnje vrijeme ovisnost je poprimila nove razmjere jer veliki broj mladih u ranoj dobnoj skupini postaje ovisan o kockanju, video igrama, drogama, alkoholu i cigaretama. Iz tih razloga potrebno je informirati i educirati mlade o ovoj gorućoj temi i opasnostima koje donose razni oblici ovisnosti.

PRIDRUŽI NAM SE I INFORMIRAJ SE!!!

Aktivnosti se provode u sklopu projekta pod nazivom “Pozitivan stav” u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije. Projekt je financiran od strane Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.