Novosti iz udruge

RivArt Graffiti Jam Session: umjetnička večer na Šibenskoj rivi 25.08.2023.

Udruga mladih “Mladi u EU” u suradnji s klubom Azimut, najavljuje izvanredan događaj koji će obogatiti kulturnu scenu Šibenika i istovremeno promovirati zajednički europski identitet mladih. Na šibenskoj rivi na travnjaku ispred kluba Azimut, 25. kolovoza 2023., s početkom u 18:00 održat će se prvi RivArt Graffiti Jam Session.

Ova inicijativa podržana je od strane međunarodnog volontera Europskih snaga solidarnosti udruge “Mladi u EU”, Leone Nicola Guarniero. Entuzijazam za ovaj projekt kreće iz njegovog iskustva ilustratora u inicijativama Street kulture u Italiji, kao što je inicijative The Walla. Njegov cilj je promicanje kreativnosti i street kulture kao pokretač pozitivnih promjena među mladima i zajednici.

Jam Session okuplja neke od najtalentiranijih umjetnika ulične umjetnosti iz regije, donoseći eksploziju kreativnosti na šibensku rivu. Očekujte fascinantne vizuale koje će oživjeti na jedinstven način.

Umjetnici na događaju dolaze iz obalne Hrvatske i uključuju: LIVER (ŠI), SPRERK (ŠI), OBLEKA (ZD), MRAWA (ST), META (RI), FIKZ (RI).

Osim oslikavanja grafitima, posjetitelji će moći uživati u i glazbenom programu na kojem će sudjelovati i DJ kolektiv Project 33/45.

Posebno atraktivno, radovi grafita šest umjetnika postupno će se tijekom sesije spojiti kao jedno jedinstveno kombinirano umjetničko djelo, simbolizirajući zajedništvo i raznolikost mladih, i osnovne vrijednosti europskog identiteta, kao dio kampanje #paintEU, koja ima za cilj približiti street kulturu i europski identitet mladih te kulturnog izraza među mladima.

Save-the-date, 25. kolovoza 2023., u svojem kalendaru i pridružite nam se na šibenskoj rivi kako bismo zajedno stvorili nezaboravan trenutak umjetnosti, boja i glazbe. Sudjelovanje na eventu je besplatno i otvoreno svima.

Za više informacija i ažuriranja pratite i naše društvene mreže.

Za medije i dodatne informacije, kontaktirajte:

Caterina Rende Dominis Udruga mladih “Mladi u EU”

Telefon: +385 99 281 8567

Email: c.rende.dominis@mladi-eu.hr

 

Magdalena Šutka Klub Azimut

Email:  info@azimut.art