Novosti iz udruge

ŠIBENSKA GRANDECA 2020. godine – volonterka, aktivistkinja, novinarka, promotorica humanog i urbanog Šibenika

Da se predani dugogodišnji volonterski rad  uvijek na kraju  nagradi dokazuje ovogodišnji izbor za Šibensku grandecu koju je  je osvojila mlada majka, žena, volonterka, aktivistkinja, novinarka  te promotorica humanog i urbanog Šibenika Snježana Klarić. Snježana Klarić je za samu sebe rekla da je “doživotna volonterka” čime je naglasila važnost i ulogu volonterstva u našem društvu kao generatora kako osobnog razvoja tako i razvoja cijelog društva.

Napomenimo, projekt “ŠIBENSKA GRANDECA”  koji je pokrenula Udruga Volim Šibenik, je istaknuti žene koje svojim predanim, najčešće samozatajnim radom, pomiču granice u funkcioniranju lokalne zajednice te nesebično i volonterski pokreću akcije i rade za dobrobit društva, a u javnosti nisu dovoljno prepoznate

Osim na poslu, Snježana Klarić aktivna je u civilnim udrugama i pokretačica je manifestacija poput Long play day, kuke dobrote, Sajmich, kjižnica na otvorenom i drugih.

“Volim to što radim, sviđa mi se biti dijelom promjena i raditi stvari iza kojih će se vidjeti rezultati, ne za mene nego za sve druge. Ovo priznanje mi je došlo nakon deset godina aktivnog djelovanja i odličan je početak godine. Nije to samo priznanje meni, nego i svima koji su sa mnom radili, jer sve što sam radila bilo je u suradnji s udrugama ili pojedincima, rjeđe s gradskim institucijama koje su nas podržavale minimalno. Ovo je priznanje za nas koji radimo u tom ‘doživotnom volontirinju’, jer ono što primam zauzvrat nije novac već osobna zadovoljština ili riječi zahvale, a ova nagrada je potvrda da taj rad netko vidi, priznaje i cijeni pa zahvaljujem žiriju koji je to prepoznao” – kazala je Snježana Klarić večeras uz preuzimanje nagrade u šibenskom muzeju.

Okupljenima u muzeju obratio se i župan Šibensko-kninski Goran Pauk koji je istaknuo  da žene nose društvo te da nikako nisu ‘nježniji i slabiji spol’, već su jače i u mnogočemu sposobnije od muškaraca.

– Nažalost, vaše zasluge i uspjesi se još uvijek ne vrednuju na pravi način. Vi ste te koje nosite ovo društvo, a ja sam vaš veliki fan i duboko vas poštujem – kazao je župan Pauk.

 

mladieu_final

pozitiva LOGO