Novosti iz udruge

Sudjelujte na regionalnoj raspravi o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom

Grupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje 2019. – 2023. Radi se o strateškom dokumentu koji opisuje područja djelovanja i prioritete Svjetske banke u podršci razvojnom programu Hrvatske. U okviru pripreme Strategije, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te se s tom svrhom organiziraju regionalne rasprave u nekoliko hrvatskih gradova. Proces savjetovanja uključuje lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji. Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom održati će se u srijedu 3. listopada 2018. godine u Multimedijalnoj dvorani Studentskog centra (Petra Krešimira IV br. 22.) s početkom u 10.00 sati.

Program:

10.00 – 11.00 Prezentacija Svjetske banke / Pitanja i odgovori
11.00 – 11.30 Pauza za kavu
11.30 – 13.00 Paralelne rasprave u grupama (javni sektor; civilni i akademski sektor te poslovni sektor)
13.00 – 14.00 Ručak i neformalno druženje

Uvodno će ukratko biti predstavljena uloga i trenutni program Banke u Hrvatskoj te dosadašnja promišljanja o budućem djelovanju, temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena. U raspravi će sudjelovati i Elisabetta Capannelli, direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

PRIJAVA
Svoje sudjelovanje prijavite putem online prijavnice https://goo.gl/nACN1c