Novosti iz udruge

Učenici O.Š. Jurja Šižgorića bili su dio europskog projekta i posjetili su 4 zemlje

O.Š. Juraj Šižgorić bila je dio projekta ”The European Heritage in the politically and culturally changing world as means against radicalization”. Tijekom provedbe projekta učenici su posjetili 4 Europske zemlje i to Cipar, Grčku, Poljsku i Portugal.

U projektu je sudjelovalo 30 učenika 5. i 6. razreda, a tijekom projekta su učenici kroz sudjelovanje na mobilnostima učili o kulturnim baštinama drugih europskih zemalja a ujedno su i predstavili svoj grad i zemlju učenicima iz drugih zemalja. Cilj je bio kroz seriju mobilnosti i druženja među učenicima predstaviti kako je poznavanje vlastite te kulturne baštine drugih zemalja odlično sredstvo u borbi protiv radikalizacije društva u današnjem svijetu velikih političkih i kulturoloških promjena, a upravo su se tom temom bavili učenici osnovne škole.

Iz navedenog projekta proizišao je i časopis ”EU.H.A.R.MONIC” kojeg su osmislili učenici zajedno sa svojim učiteljima svih zemalja partnera u projektu (Cipar, Grčka, Hrvatska, Poljska, Portugal). Časopis se objavljuje online te ga mogu svi pronaći na stranicama O.Š. Juraj Šižgorić (http://os-jsizgorica-si.skole.hr/), ali i u tiskanom izdanju koje možete pronaći u NARAnčastoj zgradi (Prilaz tvornici 41). Časopis je preveden na sve jezike zemalja sudionika, a teme u časopisu su raznovrsne, vezane uz europsku kulturnu baštinu.