Novosti iz udruge

Što su učenici O.Š. Tina Ujevića novo saznali o STRUKOVNOM OBRAZOVANJU!?

Udruga mladih „Mladi u EU“  ovaj je tjedan održala dva predavanja pod nazivom „Strukovno obrazovanje“  o beneficijama strukovnog obrazovanja. Također, istaknute su neke prednosti i nedostatci strukovnog obrazovanja. Na predavanju su sudjelovali učenici osmih razreda O.Š. Tina Ujevića Šibenik. Naime, pred učenicima osmih razreda predstoji važna odluka koju srednju školu odabrati, a potrebno je da taj izbor bude ispravan što nije nimalo lagan zadatak.

Putem predavanja učenike smo informirali koje srednje škole na području grada Šibenika nude strukovno obrazovanje, koje smjerove imaju u ponudi te koje kompetencije mogu steći završetkom pojedinog smjera, kako lakše donijeti odluku o izboru srednjoškolskog obrazovanja, na što moraju obratiti pozornost pri donošenju odluke. Također, informirali smo ih kakvo je trenutno tržište rada, koja su zanimanja deficitna, vrijeme trajanje pojedinih smjerova u školama sa strukovnim obrazovanjem te mogućnost upisa na fakultete nakon završetka školovanja u istima.

Organizacijom i provedbom navedenih predavanja učenicima osnovnih škola pružila se prilika da „iz prve ruke“ saznaju potrebne informacije koje će im pomoći da donesu ispravnu odluku.

Predavanje se provelo u sklopu ESF projekta „Vi i karijera – sve na jednom mjestu!“ koje je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je HZZ Šibenik, a partneri na projektu su Udruga mladih „Mladi u EU“, Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Grad Šibenik i Pučko otvoreno učilište Šibenik.