Novosti iz udruge

Učenje kroz igru – “Board game night” u Narančastoj zgradi

Prvi rujna započeli smo sa jesenskim aktivnostima u Klubu mladih ENTER.  Organizirana je i provedena Društvena večer “Board game night” u Dnevnom boravku u Narančastoj zgradi. Usprkos lošem vremenu petoro zaljubljenika u igre na ploči sudjelovalo je u provedbi društvene večeri. Igrali su igru “Viticulture” kojom su se “našli” rustikalnoj, pretmodernoj Toskani, gdje su naslijedili mršav vinograd. Zadatak igre je dodijeliti svoje radnike i korisne posjetitelje za obavljanje različitih zadataka tijekom cijele godine. Svaka se sezona razlikuje na vinogradu, tako da radnici imaju različite zadatke za koje se mogu brinuti tijekom ljeta i zime.

Igrajući navedenu igru sudionici su razvijali  logičko i apstraktno razmišljanje. Glavni cilj provedene aktivnosti jest učenje kroz igru što je u konačnici i postignuto jer su sudionici uživali igrajući i razmišljajući  o najboljoj strategiji za postizanje cilja igre.

Klub mladih “ENTER” provedbom  navedene aktivnosti potiče mlade grada Šibenika i okolice na kvalitetno i organizirano provođenje slobodnog vremena. .

Ovo je bila samo jedna u nizu od Društvenih večeri u kojima će se igrati board gemes tako da svi imaju prilike pridružiti se sljedeći put.

Aktivnost   se provela u sklopu Kluba mladih ENTER kojeg provodi Udruga mladih “Mladi u EU” u partnerstvu sa Šibenskom udrugom mladih – Š.U.M. Program je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.