Novosti iz udruge

Volonteri iz inozemstva ponovno na MDFu

Tijekom Međunarodnog dječjeg festivala u sklopu projekta ”Children creating” financiranog od strane programa Europske snage solidarnosti sudjelovali su mladi iz Francuske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Španjolske i Tunisa.

Njihov zadatak bio je pomoći u provedbi raznih festivalskih aktivnosti tijekom pandemijiske godine. Tako su volonteri imali priliku u večernjim satima pružeti informacije građanima na festivalskoj recepciji, pripremati pozornice za probe i uređivati galerijiske prostore nakon završetka dječjeg radioničkog programa. No volonteri nisu samo provodili svoje vrijeme volontirajući na festivalu već je dio slobodnog vremena bio rezerviran za međusobno druženje i upoznavanje sa znamenitostima grada domaćina. Tako su volonteri imali organizirane dvije interkulturalne večeri gdje su predstavili svoje zemlje i još veiše se upoznali, posjetili su Brešanovu spomen-sobu te tvrđave Barone, Sv. Mihovil i Sv. Nikola.

Nakon dva tjedna mobilnosti sudionici su istakli kako im je ovo bila iznimna prilika za upoznavanje novih osoba te mogućnost ponovnog putovanja nakon izazovnog vremena izazvanog pandemijom COVID-19. Također, većini sudionika ovo je pbila prva prilika da sudjeluju kao volonteri u organizaciji nekog od festivala.