Novosti iz udruge

“ŽIVA KNJIŽNICA” VOLONTERSTVA U DRNIŠU!

Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ održala je aktivnost: „Živa knjižnica“ volonterstva, u sklopu projekta: „Činimo dobro – VOLONTIRAJMO !“, 29.01.2019. godine u Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu.

Cilj projekta je osposobiti lokalne OCD-e i javne ustanove za kvalitetno provođenje volonterskih programa u skladu sa standardima kvalitete volonterskih programa te promicati vrijednost volonterstva. Provedbom predloženog projekta uspostavit će se volonterski pilot programi u zdravstvenom i socijalnom sustavu.

EVS volonterke udruge mladih „Mladi u EU“, glumile su „žive knjige“, govoreći o mogućnostima volontiranja u sklopu Europskih snaga solidarnosti (bivši EVS). U ovu aktivnost bili su uključeni učenici četiri razreda SŠ Ivana Meštrovića koji su aktivno sudjelovali iskazujući veliko zanimanje za ovu temu.

Navedeni ESF projekt Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Knin, Zavodom za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije i Gradom Šibenikom. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Nositelj projekta:

Partneri na projektu:

     

Projekt financira: