Novosti iz udruge

Zvršetkom predsjedanja EU Hrvatska ulazi u 7. godišnjicu članstva

U protekla 24 sata i službeno je završeno presjedanje Republike Hrvatske Europskom unijom te obilježavamo 7 godina Hrvatskog članstva u Europskoj uniji. Republika Hrvatska je nakon nepunih 7 godina članstva u EU dobila priliku predsjedati Vijećem Europske unije.U proteklih šest mjeseci tijekom Hrvatskog presjedanja organizirano je niz sastanaka i konferencija, te su unatoč nikad viđenim okolnostima u kojima je vođeno jedno predsjedanje Vijećem Europske unije ostvareni brojni ciljevi. Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije temeljilo se n ačetiri prioriteta (Europa koja se razvija, Europa koja štiti, Europa koja povezuje i Utjecajna Europa) dok su navedeni prioriteti objedinjeni u motu „Snažna Europa u svijetu punom izazova“, koji sažima viziju Europe koja djeluje u korist svojih država članica i građana.

Od danas (01.07.) Vijećem Europske unije predsjeda Njemačka koja je prva zemlja članica od tri koje sastavljaju predsjedavajući trio (Njemačka, Portugal, Slovenija). Prioriteti Njemačkog predsjedavanja Unijom su:

  • dugoročno prevladavanje posljedica krize uzrokovane koronavirusom te gospodarski i socijalni oporavak
  • snažnija i inovativnija Europa
  • pravedna Europa
  • održiva Europa
  • Europa sigurnosti i zajedničkih vrijednosti
  • snažna Europa u svijetu.

Detaljnije informacije o Njemačkom predsjedanju EU možete pronaći na sljedećem linku: www.eu2020.de/eu2020-en

 

Projekt financira:

Ovaj je članak izrađen uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ovog članka u isključivoj je odogovornosti udruge mladih ”Mladi u Europskoj uniji” i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva.