Novosti iz udruge

Treća međunarodna konferencija u Litiji (Ljubljana) o društvenim inovacijama

30. siječnja, u Litiji (Slovenija) održana je treća međunarodna konferencija projekta SoIBeLiv – Social Innovation for Better Living.

Projekt nastoji istražiti posljedice pandemije COVID-19 na mlade ljude te kako su lokalne, regionalne i nacionalne vlasti reagirale na navedene posljedice. Predmet istraživanja nije samo utjecaj pandemije na fizičko zdravlje ciljane skupine, već i na mnoge druge aspekte života mladih osoba; mentalno zdravlje, obrazovanje, ekonomske i radne uvjete, slobodno vrijeme mladih itd. Također, cilj je utvrditi koje su stvarne potrebe ciljane skupine.

Kao odgovor na identificirane potrebe provedbom cjelokupnog projekta predložit će se (nove) društvene inovacije za rješavanje problema koji su se pojavili kod mladih osoba (i mogu se pojaviti u sličnim budućim vremenima)  te dati prijedloge donositeljima odluka o tome kako mlade uključiti u procese donošenja odluka.

Istraživanja, koje su tijekom konferencije u Litiji predstavile partnerske organizacije, detaljno istražuju temeljne aspekte koji zahtijevaju hitnu pozornost te je predloženo niz mjera i primjera dobrih praksi koje bi mogle voditi naše zemlje prema putu oporavka i prosperiteta. Osiguravajući ne samo javno zdravlje, ali i dobrobit i budućnost budućih generacija.

Po završetku konferencije s ostalim predstavnicima partnerskih organizacija održali smo sastanak kako bismo dogovorili buduće korake projekta i razgovarali o sljedećem istraživanju koje će voditi partnerska organizacija iz Španjolske.

Više o projektnoj  aktivnosti održanoj u Sloveniji (Litija) možete vidjeti ovdje, a skupno izvješće metodologija i strateških reakcija kao odgovor na globalne krize svih projektnih partnera možete pronaći ovdje.

U svibnju u Španjolskoj ćemo svaki partner na projektu prezentirati na temelju istraživanja primjere dobrih praksi socijalnih inovacija koji potiču povećanje građanskog angažmana mladih.

Partnerstvo čine:

Pridruženi partneri:

  • Občina Litija (Slovenia)
  • Grad Šibenik (Hrvatska)
  • Comune di Bompietro (Italija)

Trajanje projekta od 1.12.2022. do 31.11.2024., sufinanciran sredstvima Europske unije.

Tema: CERV-2022-GRAĐANI-GRAD-NT

 

Financira Europska unija. Izraženi stavovi i mišljenja su, međutim, samo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.