Novosti iz udruge

Europa u Gostima! | EURODESK | Europske snage solidarnosti

Udruga mladih “Mladi u Europskoj uniji” s ponosom objavljuje uspješno provedenu aktivnost “Europe in Town” u partnerstvu s Eurodeskom i Katoličkom osnovnom školom u Šibeniku. Ova informativna inicijativa, održana 24. svibnja 2024., imala je za cilj promovirati europski identitet, jezike, kulture te prilike i programe Europske unije namijenjene mladima.

Na događaju, koji je trajao 120 minuta, sudjelovalo je 70 mladih ljudi, a rezultati su nadmašili očekivanja. Aktivnost je potaknula veći interes mladih za sudjelovanje u razmjeni jezika i kultura kroz međunarodnu mobilnost te doprinijela povećanju osjećaja europskog identiteta među mlađim generacijama.

Osim toga, kroz promociju mogućnosti za sudjelovanje u europskim programima i inicijativama, mladi su dobili priliku razmijeniti ideje i iskustva te se aktivno uključiti u europsku zajednicu. Udruga se zahvaljuje svim sudionicima, partnerima i volonterima na podršci te se veseli budućim aktivnostima koje će dodatno jačati pripadnost Europskoj uniji među mladima.

Pogledajte slike u fotogaleriji 🔽🔽