Novosti iz udruge

PROJEKT TEMATSKE MREŽE ZA MLADE “MREŽA ZA AKTIVACIJU MLADIH” KRENUO S PROVEDBOM

S početkom siječnja, započinje i naš aktivan doprinos projektu Mreža za aktivaciju mladih odobren u sklopu poziva Tematskih mreža za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada.

Bez infrastrukturne podrške i sustavne komunikacije s mladima, poticanja mladih na djelovanje u najranijoj dobi i kontinuiranog rada s njima, niti jedno društvo nema aktivne mlade u zajednici.

Rad s mladima je preduvjet njihove aktivacije.

Ovim projektom se  gradi  mreža za podršku mladima u procesu aktivnog uključivanja u život zajednice na način da se povezuju  različite organizacije koje djeluju za mlade i znanstvena zajednica.

Cilj projekta je uključiti akademsku zajednicu i donositelje odluka u procese otvorenog dijaloga o mladima kako bi se poboljšala kvaliteta života mladih u Hrvatskoj.

Ovim projektom želimo pružiti priliku mladima da se aktivno uključe i budu primjer vršnjacima, a različitim edukacijama i istraživanjima jačaju se resursi organizacija civilnog društva koje rade s mladima kako bi kvalitetnije mogli odgovoriti na potrebe mladih.

Projekt Mreža za aktivaciju mladih je projekt koji će se provoditi  dvije i pol godine.

Nositelj projekta je Udruga Zamisli, a Udruga mladih “Mladi u EU” sudjeluje kao jedan od partnera u konzorciju od 15 partnerskih udruga, Ekonomskog instituta Zagreb i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge mladih “Mladi u EU”

Nositelj projekta:                                    

Partner na projektu: