Novosti iz udruge

Provedena volonterska akcija zajedno s volonterskim centrom Gračac

U subotu 26. rujna 2020. udruga mladih ”Mladi u EU” provela je volontersku akciju čišćenja Jadrtovca. Osim volontera udruge mladih ”Mladi u EU” akciji čišćenja pridružili su se i volonteri Volonterskog centra Gračac.

Navedenom akcijom čišćenja osim povećanja svijesti građana o lošem utjecaju ilegalnih odlagališta na okoliš željela se skrenuti pažnja na nacionalnu manifestaciju ”Hrvatska volontira”. Kampanjom ”Hrvatska volontira” željelo se istaknuti kako volontiranje stvara priliku za povezivanje i poboljšavanje odnosa u zajednici općenito, pa i u obiteljima. Kako bi se stavio naglasak na utjecaj društvenih mreža u kojima sudjeluju dionici različitih profila ove se godine želio staviti naglasak na suradnju mladih, civilnog i poslovnog sektora.

Današnjom akcijom navedena suradnja različitih sektora došla je od izražaja obzirom da su u akciju bili uključeni mladi, civilni sektor putem volonterskih centara te Coca-cola fundation kroz podršku putem projekta ”Šibenik – Zero waste city” u koji su uključeni udruga mladih ”Mladi u EU”, Zeleni grad Šibenik d.o.o. i JU Tvrđave kulture.

Iako je danas posljednji dan nacionalne kampanje ”Hrvatska volontira” udruga mladih ”Mladi u EU” nastavlja s provedbom volonterskih akcija kroz 2020. i 2021. godinu provedbom projekta ”Šibenik Zero waste city”.