Novosti iz udruge

Volontiraj u Njemačkoj i stekni radno iskustvo

U 2017. godini udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” sklopila je partnerstvo s njemačkom fundacijom Steinbeis. Steinbeis osim s udrugom mladih ”Mladi u EU” provodi projekt Europske volonterske službe i s organizacijama iz Italije, Španjolske i Portugala. 

Cilj ovog projekta je dati priliku mladim ljudima da volontiraju te istovremeno stječu radno iskustvo u jednom od šest domova za starije i nemoćne koji se nalaze u mjestima Wolfach i Domstetten (DE). Organizacija koja je koordinator projekta (Steinbeis) kroz Erasmus+ program Europske unije osigurala je sredstva za tečaj njemačkog jezika, smještaj, prehranu, džeparac i putne troškove volontera. Vrijeme trajanja volonterske službe je 12 mjeseci, a početak je predviđen za listopad 2018. godine.

Neki od zadataka volontera:

– podrška i asistiranje starijim u invalidskim kolicima

– odlazak u šetnju s korisnicima

– aktivno sudjelovanje u aktivnostima za korisnike kao što su likovne radionice

– sezonalna dekoracija prostorija u kojima se nalaze korisnici doma za starije i nemoćne

– podrška korisnicima tokom jela

– čišćenje zajedničkih prostorija

Svi kandidati trebaju biti punoljetni ali ne straiji od 30 godina. U obzir ćemo uzimati samo kandidate bez visoke ili više stručne spreme, dok je znanje stranog jezika (engleski/njemački) poželjno ali nije uvjet.

Ukoliko želite dodatne informacije slobodno nam se obratite na broj telefona 022 212 834, elektroničkom poštom na adresu info@mladi-eu.hr ili nas posjetite u našim uredima na adresi Prilaz tvornici 41 (Plaža Banj), Šibenik.

 

Prijaviti se možete preko sljedećeg linka.