Novosti iz udruge

Obilježili smo Europski tjedan mladih u Bruxellesu

Europska komisija nagradila je naš EVS projekt “Developing Society” kao jedan od primjera dobre prakse volonterstva na području Republike Hrvatske za prethodnu godinu te smo nagrađeni sa sudjelovanjem u Europskom tjednu mladih u samom “srcu” Europe tj. Bruxellesu gdje smo predstavljali svoj projekt.

Projekt je provela  Udruga mladih “Mladi u EU” u partnerstvu sa Gradom Šibenikom, Europe Direct Trieste (Italija) i Organizatia Tinerilor cu Initiativa (Rumunjska) zahvaljujući kojem je dvoje volontera, jedan iz Italije (Francesco Lombardi) i jedan iz Rumunjske (Antonia Nadragila Teodora), u razdoblju od 8 mjeseci u gradu Šibeniku i okolici  obavljali svoj volonterski angažman.

Europski tjedan mladih obilježava se svake druge godine u cilju slavljenja i promoviranja različitih aktivnosti mladih na području cijele Europe. Događaj je organiziran od strane Europske komisije, Opće uprave za obrazovanje, mlade, sport i kulturu u suradnji s Europskim parlamentom.

Ove godine događanje je okupilo najveći broj sudionika do sada te veliki broj izlagača. Tijekom dva dana imali smo priliku čuti o različitim temama vezanim za sadašnjost i  budućnost EU s naglaskom na aktivno djelovanje i uključivanje mladih u sve procese na razini Europske unije.

Bacite oko na galeriju fotografija da vidite kako nam je bilo na EYW2019 🙂

 

Powered by