”Spirou4Rights” dolazi u Šibenik – Udruga Mladi u EU
Novosti iz udruge

”Spirou4Rights” dolazi u Šibenik

Ususret obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava, udruga mladih ”Mladi u EU” je tijekom studenog organizirala offline i online aktivnosti s ciljem promoviranja ljudskih prava.

Osim što smo na našem Instagram profilu od početka studenog upoznavali pratitelje s člancima Opće deklaracije o ljudskim pravima, od 13. studenog građani mogu posjetiti izložbu ”Spirou4Rights” u kninskom muzeju.
Radi se o izložbi koja je nastala suradnjom novina SPIROU i UN-ovog Ureda Visokog povjerenika za ljudska prava prigodom obilježavanja 70. godišnjice usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima, ključnog dokumenta za međunarodnu zaštitu ljudskih prava. U izložbi se kroz strip nastoje približiti članci Deklaracije široj publici, a pogotovo mladima.
U Šibeniku izložba će biti otvorena 25. studenog na Međunarodni dan borbe nasilja nad ženama, i trajati će do 12. prosinca. U navedenom periodu biti će organiziran i popratni sadržaj kao što je dramska radionica „Forum-kazalište u školi“ voditeljice Nataše Jurić Stanković (prijave na: zbilusic@knjiznica-sibenik.hr), a koje organizira Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova, potom udruga Fotopoetika organizira promociju knjige ‘Bilježnica povratka u zavičaj’ nakon čega će biti organiziran prikaz istoimenog dokumentarac. U subotu 28. studenog predviđena je radionica aktivističke poezije koja će biti održana na Martinskoj. Za prijavu je na radionicu aktivističe poezije potrebno poslati motivacijsko pismo ne dulje od 1 stranice na e-mail fotopoetika@gmail.com. Uredništvo Fotopoetike odabrat će 5 polaznika radionice te ih izvijestiti o sudjelovanju najkasnije do ponedjeljka, 23. studenog. Radovi će biti predstavljeni po završetku radionice u lokalnim medijima te na društvenim mrežama.