Novosti iz udruge

Čestitamo dobitnicima ”Šibenik Zero Waste” likovnog natječaja

Na likovni natječaj prijavilo se 12 osnovnoškolaca s područja grada Šibenika. Oni su svojim radovima prikazali kako vide svijet bez otpada. Od dvanaest pristiglih radova odabrana su tri crteža koja će u narednom periodu krasiti tri solarna kontejnera s prešom u gradu Šibeniku.

Od tri odabrana crteža dva je odabrao žiri u sastavu predstavnika Zelenog grada Šibenik, J.U. Tvrđava kulture, Društva arihetkata Šibenik i udruge mladih ”Mladi u EU”. Od od strane žirija odabrani su crteži Kate Zorzetti (O.Š. Brodarica) i Roka Bačelića-Medića (O.Š. Faust Vrančić), dok je putem društvenih mreža najviše glasova skupio rad Lee Knežević, učenice 5 razreda O.Š. Brodarica.

Navedeni natječaj proveden je u sklopu projekta ”Šibenik – Zero Waste City” koji je financiran sredstvima Coca-Cola fundation-a, a provode ga u partnerstvu J.U. Tvrđava kulture, Zeleni grad Šibenik i udruga mladih ”Mladi u EU”. U mjesecima koji slijede, osim nabavke dodatnih rješenja za prikupljanje otpada kroz provedbu projekta organizirati će se i radionica za djecu te volonterske akcije.

Na našoj Facebook stranici osim nagrađenih radova pogledajte i ostale pristigle crteže.