Novosti iz udruge

Održali smo predavanje povodom obilježavanja Dana Europe

Povodom obilježavanja Dana Europe jučer smo u prostorijama Europa Direct centra predstavili mladima od 12 do 16 godina starosti Erasmus+ program, te smo uz prigodan quiz proputovali zemlje članice Europske unije. 

Tokom predavanja sudionici su imali priliku upoznati se s Erasmus+ programom Europske unije za mlade, te su mladima bili predstavljeni dosadašnji rezultati projekta ”Terra Community and Ethics of the Future” kojeg u partnerstvu s osnovnim školama iz Slovenije, Rumunjske i Poljske provodi O.Š. Tina Ujevića iz Šibenika. Kroz prikazane rezultate projekta mladi su se mogli upoznati s kulturnom materijalnom i nematerijalnom baštinom zemalja koje sudjeluju na navedenom projektu. Upravo upoznavanje građana Europske unije s zajedničkomj kulturnom baštinom je ujedno i cilj Europske godine kulturne baštine. Za kraj smo zajedno sa sudionicima odigrali on line quiz u kojem su kroz točne odgovore otkrivali neke od zanimljivosti svake pojedine zemlje Europske unije.

Obilježavanje Dana Europe provedeno je u sklopu projekta ”EU za sve!” financiranog od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova.