Novosti iz udruge

U NARAnčastoj zgradi obilježili smo Dan planeta Zemlje

Ususret obilježavanju Dana planeta Zemlje u subotu 20. travnja održali smo aktivnosti kojima smo željeli skrenuti pozornost na očuvanje okoliša. Tako smo osim planiranja narednih aktivnosti s ciljem informiranja šire javnosti o važnosti zaštite okoliša, zajedno s našim volonterima i sudionicima organizirali vegansku radionicu, radionicu izrade platnenih vreća od recikliranog materijala, očistili smo prostor u kreugu NARAnčaste zgrade te smo uredili i pročelje same zgrade.

Druženje s volonterima trajalo je od 10.00 do 17.00 sati a u tom smo periodu osim ugodnog druženja proveli i uređujući pročelje NARAnčaste zgrade, pripremajući vegansku hranu te izrađujući platnene vreće. Također, zajedno s korisnicima i volonterima dogovoreni su budući koraci u vezi daljnje provedbe aktivnosti vezanih za informiranje mladih o važnosti očuvanja okoliša. Osim navedenih aktivnosti u subotu udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” je i službeno započela s kampanjom #ovajputglasam. Radi se o kampanji Europskog parlamenta kojoj je cilj potaknuti građane a osobito mlade da iziđu na predstovjeće Europarlamentarne izbore koji će se održati 26. svibnja 2019. godine.

 

Ovaj članak je objavljen u sklopu projekta “EU za sve 2!” kojeg provodi Udruga mladih “Mladi u EU”. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova.